Ribéry na roerige zomer terug in München

Franck Ribéry heeft zich vandaag gemeld bij trainer Louis van Gaal. De Franse middenvelder stond na een roerige zomer weer op het trainingsveld bij zijn club Bayern München. Ribéry stelde met Frankrijk op het WK zwaar teleur, liet zich vervolgens opereren aan zijn lies en zat tot slot afgelopen week vast op een politiebureau in Parijs voor verhoor over zijn aandeel in een seksschandaal.

"Hij heeft het moeilijkste jaar uit zijn carrière achter zich", zei sportief directeur Christian Nerlinger vandaag dan ook treffend. Ribéry werkt in München verder aan zijn herstel na de operatie. Van Gaal hoopt dat de creatieve Fransman op 20 augustus bij de start van het nieuwe seizoen in de Bundesliga tegen VfL Wolfsburg inzetbaar is.

Behalve Ribéry meldde vandaag ook de Argentijn Martin Demichelis zich bij Van Gaal. De Nederlandse trainer moet nog een week wachten op acht Duitse internationals en de Nederlandse WK-gangers Mark van Bommel, Arjen Robben en Edson Braafheid. Bij gebrek aan spelers zette Van Gaal gisteren tijdens een oefenwedstrijd zelfs de conditietrainer van Bayern in.