De Cler: "Denk dat ik beter ben dan Lumb"

Tim de Cler heeft er een concurrent bij in de verdediging van Feyenoord. Aankoop Michael Lumb beschouwt hij echter nog niet als een bedreiging.

Feyenoord huurt komend seizoen de Deense linkerverdediger Michael Lumb van Zenit Sint-Petersburg. Een concurrent voor Tim de Cler in eerste instantie.

"Mijn situatie verandert niet", zegt De Cler echter in Voetbal International. "Ik wist wel dat de club een extra linksback zocht, omdat ze vinden dat die positie na het vertrek van Van Bronckhorst onderbezet is", legt De Cler uit.

"Ik raak er niet van in de war. Ik heb een doel: spelen. En dat gaat gebeuren. Die nieuwe jongen is nog erg jong en bovendien denk ik dat ik beter ben. Ik ben 31 jaar, topfit nu, heb me in het verleden op deze plek bewezen en zelfs het Nederlands elftal gehaald."

"Als ik gewoon normaal doe, vertrouwen krijg en voel, moet ik zonder problemen de plek van Gio kunnen overnemen", besluit De Cler. "Ik heb altijd zonder morren geaccepteerd dat hij als linksback de voorkeur kreeg boven mij. Ik vond alleen wel dat we ook samen hadden kunnen spelen: hij op het middenveld, ik als back."