Ook Magny-Cours wil F1 terug

Magny-Cours werkt aan een terugkeer van de Formule 1. Het Franse circuit werd enkele jaren geleden van de Formule 1-kalender geschrapt omdat de race verliesgevend en het circuit voor de fans moeilijk te bereiken was.

Volgens het Franse blad Auto Hebdo heeft de baas van het circuit Serge Saulnier beloofd dat de baan nu vanuit Parijs zonder overstappen te bereiken zal zijn. Hij werd eerder dit jaar de baas van het circuit na tot 2006 eigen raceteams gerund te hebben en daarna actief te zijn geweest als baas van Peugeot Sport.

"Als Frankrijk terug op de kalender komt, dan kan het alleen op Magny-Cours," zei hij. "De sleutel van de terugkeer van de F1 naar Frankrijk is promotie. Het is noodzakelijk om de prijs terug te brengen naar een fatsoenlijk niveau. We weten dat de staat en de lokale autoriteiten niet vijf of zes miljoen bij willen passen bij een verlies. Als er een kans is om de Grand Prix terug te halen dan moeten de onderhandelingen, net als voor Canada, op een fatsoenlijke manier gaan plaatsvinden. We gaan omzichtig en zonder haast te werk."

Na het verdwijnen van de Grand Prix van Frankrijk van de Formule 1-kalender in 2008 werden er allerlei plannen gelanceerd om aan de oostzijde van Parijs een nieuw circuit te bouwen waar het circus ontvangen kon worden. Verder dan de tekentafel zijn deze echter nooit gekomen omdat de financiering nimmer rond kwam.