Prandelli tekent voor vier jaar bij Italië

Cesare Prandelli heeft gisteren zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract als bondscoach van de Italiaanse voetbalploeg. De 52-jarige trainer volgt Marcello Lippi op, die al voor het teleurstellend verlopen WK had aangegeven te vertrekken. De wereldkampioen strandde in Zuid-Afrika al in de eerste fase.

Prandelli speelde onder meer voor Juventus. Als trainer werkte de Italiaan de laatste vijf jaar bij Fiorentina. Met de club uit de Serie A bereikte hij afgelopen seizoen de achtste finales van de Champions League, waarin Bayern München net te sterk was. In de competitie verging het Fiorentina een stuk minder, de ploeg van Prandelli eindigde teleurstellend als elfde. Hij wordt in Florence opgevolgd door Sinisa Mihajlovic.

Prandelli kondigde bij zijn presentatie aan geen grote schoonmaak te houden in de selectie van Azzurri. "We moeten niet alles weggooien wat we hebben. Het Italiaanse voetbal bezit genoeg kwaliteiten. Ik wil ook niet over problemen praten, laten we positief beginnen."