Automatisch software aanbieden op 3DS

Nintendo heeft een plan om diverse soorten content automatisch op een Nintendo 3DS te zetten. Dit vertelt de voorzitter van Nintendo, Satoru Iwata, in een interview met investeerders. De Nintendo 3DS-spelcomputer beschikt over de mogelijkheid om, zonder dat de consument iets hoeft te doen, software te downloaden.

Iwata is van mening dat consumenten niet zelf de software moeten binnenhalen, maar dat Nintendo juist de consument automatisch van software of content moet voorzien. Wanneer Nintendo dezelfde tactiek kiest als met WiiWare en DSiWare, games, die je in de online winkel van Nintendo kunt downloaden, dan zou dat geen slimme zet zijn, volgens de voorzitter.

Om wat voor software of content het hier precies gaat, is nog niet duidelijk. Het is mogelijk dat gamers plots een extra level, racebaan of een schatkaart in hun games krijgen. Een andere optie zou kunnen zijn dat Nintendo wekelijks een demo van een bepaalde game aanbiedt.

Ideaal gezien zou Iwata willen dat de aangeboden software en content wordt aangepast op de wensen van elke specifieke 3DS-eigenaar. Volgens Iwata is dit een goede eerste stap om Nintendo's positie op het gebied van digitale distributie te versterken.

Automatisch software aanbieden op 3DS
Automatisch software aanbieden op 3DS