Higuain: "Doelpunten komen vanzelf"

Gonzalo Higuain speelt ondanks zijn leeftijd, 22 jaar, zijn tweede WK. De aanvaller van Real Madrid zat vier jaar geleden ook al bij de nationale selectie maar kwam toen niet aan spelen toe.

Inmiddels is de spits een belangrijke schakel in het team van bondscoach Diego Maradona. Tegen Nigeria maakte de spits zijn WK-debuut. Zonder doelpunten, maar met veel mogelijkheden. "Het belangrijkste is dat ik een aantal mogelijkheden heb gehad. Daarna komen de doelpunten vanzelf", aldus Higuain tegenover FIFA.com.

Ondanks de vele kritieken richting Maradona, wil Higuain zijn hand voor hem in het vuur steken: "Hij is een ster in het motiveren van zijn spelers. Een geweldige trainer die het super doet. Wie zou er nou niet tevreden zijn om onder iemand als Maradona te mogen voetballen? Hij houdt iedereen gelukkig en het vertrouwen ligt hoog. Dat is dankzij Maradona."

Higuain speelde jarenlang voor River Plate in Argentinië. Inmiddels heeft de aanvaller zijn vierde seizoen in Madrid achter de rug. Afgelopen seizoen was direct zijn meest effectieve seizoen. In 32 wedstrijden scoorde hij 27 keer, een bijzonder hoog gemiddelde.