Bastos: "Ik was niet klaar voor Feyenoord"

Michel Bastos is inmiddels de vaste linksback van Brazilië. In Rotterdam zullen ze dat met verbazing aanzien. De 26-jarige speler werd door Feyenoord weggestuurd. "Ik was nog jong en kon me niet aanpassen", vertelde hij aan Voetbal International.

"Ik was nog jong, destijds had ik grote moeite met aanpassen", aldus Bastos in VI. "Ik sprak de Nederlandse taal niet en was erg eenzaam. Eigenlijk was ik mentaal niet klaar voor een buitenlands avontuur."

Bastos keerde terug naar zijn geboorteland. Daar hervond hij zichzelf. Bij Lille probeerde hij het opnieuw in Europa. Toch is Bastos niet vergeten wat zijn tijd in Nederland hem heeft gebracht. "Mijn tijd bij Feyenoord beschouw ik als een moeilijke maar ook leerzame periode. Van die ervaringen heb ik nadien veel profijt gehad. Nu ben ik ouder, heb een gezin."

"Wie weet hoe mijn periode bij Feyenoord was gelopen als ik er op een later moment, onder andere omstandigheden was binnengekomen." Bastos staat inmiddels op zes interlands in het Braziliaans nationale team. Hij was gisteren basisspeler en maakte de negentig minuten vol in zijn eerste WK-wedstrijd van gisteren dinsdag, tegen Noord-Korea die met moeite gewonnen werd.