Drogba dik tevreden na remise tegen Portugal

Didier Drogba was na afloop van het eerste WK-duel van Ivoorkust tegen Portugal een tevreden man. Na negentig minuten stond er 0-0 op het scorebord, waardoor beide ploegen slechts één punt pakten.

"Niemand gaf ons vooraf veel kans. Maar we hebben het als nummer 27 van de wereldranglijst tegen de nummer drie niet slecht gedaan," liet Drogba na afloop weten.

Drogba kwam in de 66e minuut binnen de lijnen, nadat hij elf dagen geleden een gebroken arm opliep. In de slotfase van het duel had de aanvalsleider van Ivoorkust nog een enorme kans op een doelpunt, maar liet deze liggen. Toch kon de misser het humeur van de speler niet verpesten. "De arm was in orde. Anders was ik ook niet in het veld gekomen. Het viel niet mee om eerst op de bank te moeten toekijken. Ook mijn invalbeurt was best wel zwaar. Maar ik ben blij hoe het allemaal gelopen is. We zijn knap overeind gebleven en hebben goed georganiseerd gespeeld."

Ook de bondscoach van Ivoorkust, Sven-Göran Eriksson, was dik teverden met de remise. "Dit is geen slecht resultaat. Ik ben hier best content mee. Het was belangrijk dat Drogba erbij was. Hij maakte als invaller een goede indruk. Hij zal alleen nog maar beter worden. Didier wilde heel graag invallen tegen Portugal. Tegen Brazilië zal hij weer in het basisteam beginnen."