Tabarez: "We moeten in balans zijn"

Oscar Tabarez gaat zijn basiselftal aanpassen. Dit liet de bondscoach van Uruguay vandaag weten. De Uruguayaanse selectie neemt het morgenavond namelijk op tegen Zuid-Afrika en heeft nog wat recht te zetten. De eerste wedstrijd tegen Frankrijk eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Zo liet Tabarez onder meer doorschemeren dat Diego Forlán niet meer in de spits zal staan, maar achter Luis Suárez en Edinson Cavani wordt geposteerd. Hierdoor zou Ignacio González zijn basisplaats verliezen. "Ik ga veranderen omdat de wedstrijd tegen Zuid-Afrika een andere is dan tegen Frankrijk. Die ploegen hanteren beiden een andere tactiek," lichtte de bondscoach van Uruguay toe.

Daarnaast maakten we eerder vandaag al bekend dat Suárez niet bang hoeft te zijn voor zijn basisplaats. De aanvaller van Ajax kende een kleurloos debuut in Zuid-Afrika, maar krijgt dus de gelegenheid om dit recht te zetten.

Tabarez blijft in elk geval voorzichtig en zal niet vol op de aanval gaan spelen. "Als ik naar mijn ploeg kijk, is het niet slim om desperaat aan te vallen en ook niet slim om heel ver terug te verdedigen. We moeten in balans zijn en geduld tonen tegen Zuid-Afrika."