Honduras heeft meest ervaren en meest trefzekere international

Honduras is één van de kleinste deelnemende landen aan het WK, maar de ploeg beschikt in Zuid-Afrika wel over de meest ervaren international van allemaal. Ook de WK-speler die de meeste interlandgoals achter zijn naam heeft staan, komt uit Honduras.

Middenvelder Amado Guevara speelde al 136 interlands in het shirt van Honduras. Rigobert Song (Kameroen) en Fabio Cannavaro (Italië) speelden maar drie duels minder, zocht Voetbal International uit. De aanvoerder van de regerend wereldkampioen is samen met Thierry Heny (121) de enige Europeaan in de top tien.

Henry staat in het lijstje van doelpuntenmakers op de gedeelde tweede plaats. Net als de Deen Jon Dahl Tomasson maakte Titi 51 interlandgoals. Carlos Pavón uit Honduras maakte er niet alleen meer (57), maar hij had er ook minder duels voor nodig dan Henry en Tomasson.

Van de 736 spelers die vanaf vrijdag actief zijn op het WK, hebben er zeventien minstens honderd interlands gespeeld. Giovanni van Bronckhorst kan maandag tegen Denemarken in dat rijtje komen, want zijn teller staat nu op 99.