Uitslagen hockey Hoofdklasse/Overgangsklasse play-outs

Tussen de Rabo Hoofdklasse en de Overgangsklasse hockey werd vanmiddag de tweede ronde gehockeyd. Hoofdklassers SCHC en Tilburg traden aan tegen respectievelijk Overgangsklassers Rood-Wit en Klein Zwitserland. Dit was de eerste wedtrijd in de finales voor promotie/degradatie.

SCHC kon haar wapen van de strafcorner Roderick Weusthof voldoende keren in stelling brengen in de eerste play-out tegen Rood-Wit, maar de gevreesde schutter kon het doel zaterdag in Aerdenhout slechts eenmaal vinden. De doelman van Rood-Wit stak namelijk in uitstekende vorm en voorkwam dat Weusthof zijn ploeg eerder in veilige haven kon koersen.

Uit de zeven korte corners haalde de topscorer een percentage van slechts veertien procent. De enige treffer van de middag viel rond de vijftiende minuut. Rood-Wit, met ook een gevreesde strafcorner, kreeg slechts één buitenkansje. Die wist Daan Meurer niet te verzilveren.

Tilburg kreeg Klein Zwitserland zaterdag in de eerste wedstrijd om promotie/degradatie in een periode van amper tien minuten volledig op de knieën. Tussen de elfde en de negentiende minuut scoorden de Tilburgers driemaal, een tik die KZ in de resterende vijftig minuten niet meer te boven kwam.

Pas na de 0-4 leek het of KZ wat beter in haar ritme kwam. Bij vlagen was het toen ook de betere op het veld, maar tot rendement kwam het niet. Morgen spelen de ploegen opnieuw tegen elkaar in de tweede wedstrijd van de play-outfinale. Zondag 13 juni wordt een eventuele beslissingswedstrijd in een best-of-threeserie gehockeyd.

Karakteristieken

Rood-Wit - SCHC 0-1 (0-1)
15' Roderick Weusthof 0-1

Klein Zwitserland - Tilburg 0-4 (0-3)
nb. Wouter Hermkens 0-1
nb. Simon Gougnard 0-2
nb. Joep van der Loo 0-3
nb. Hans Stolte 0-4