'Afscheid Pellegrini (Real Madrid) aanstaande'

De Spaanse krant Marca beweert dat Real Madrid en coach Manuel Pellegrini komende woensdag de samenwerking zullen beëindigen. Volgens hetzelfde medium beschouwt Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez het seizoen als mislukt.

De Madrilenen kenden een genadeloze afgang tegen het nietige Alcorcón, dat De Koninklijke met 4-0 van de mat speelde en zodoende uit het bekertoernooi knikkerde. Omdat Real Madrid ook nog eens tot tweemaal van FC Barcelona in de competitie verloor en in de Champions League werd uitgeschakeld, zou voor Pérez en algemeen directeur Jorge Valdano de maat vol zijn.

Woensdag zou de leiding van Madrid een beslissing nemen over het lot van Pellegrini en Marca suggereert dat de Chileense coach uiteindelijk aan de dijk zal worden gezet. Daarbij zouden ook de prestaties van alle spelers grondig geanalyseerd worden.

Het bericht van Marca meldt ook dat Pellegrini een afkoopsom van vier miljoen euro zal ontvangen.

De naam José Mourinho wordt sinds zijn recente successen met Internazionale steeds vaker in verband gebracht met Los Blancos. In Spanje gaan ook geruchten de ronde dat Pérez interesse zou tonen in Rafael Benítez (Liverpool) en Fabio Capello (bondscoach Engeland).