Zwolle biedt Van den Berg nieuwe kans als prof

Joey van den Berg krijgt bij FC Zwolle een nieuwe kans als profvoetballer. De 24-jarige aanvallende middenvelder komt van Alcides, dat in de Hoofdklasse van de zondagamateurs speelt. Hij tekende voor één seizoen bij Zwolle, dat een optie op een langer verblijf in zijn contract opnam.

De linksbenige Van den Berg debuteerde in 2004 als prof bij SC Heerenveen, dat hem een seizoen later aan FC Omniworld verhuurde. De speler verliet het betaald voetbal in de zomer van 2006. Nadat hij opbloeide bij de amateurs van MSC-Antaris, bood Go Ahead Eagles hem in 2007 een nieuwe kans. Opnieuw bleef het echter bij één seizoen in het betaald voetbal, waarna Van den Berg naar Alcides vertrok. Hij speelde tot nu toe 32 competitieduels als prof, waarin hij twee keer scoorde.

Behalve Van den Berg mocht ook de negentienjarige Gillian Justiana een profcontract signeren. De middenvelder kwam al op amateurbasis uit voor Zwolle en speelde dit seizoen dertien keer mee in de Jupiler League. Hij blijft tot medio 2012 aan Zwolle verbonden.