De Kuip heeft beste grasmat van de Eredivisie

Feyenoord beschikt over de beste grasmat van alle clubs uit de Eredivisie. Dat blijkt uit een enquête van de Vereniging van Contractspelers (VVCS).

De VVCS vroeg aan alle aanvoerders van de Eredivisieclubs op welk veld het beste voetbal kan worden gespeeld. De grasmat van De Kuip kreeg daarbij de meeste stemmen. Vorig jaar vonden de aanvoerders het veld van het Philips Stadion in Eindhoven het best.

Feyenoord is blij dat veel spelers tevreden zijn met hun veld. "De jongens die dagelijks aan het veld werken zijn ontzettend trots," vertelt Rico Salomons, hoofd gebouwbeheer Stadion Feijenoord op de website van de club. "Ze zijn gek van het veld en bewerken het met liefde. Dit is voor ons allemaal een prachtige bekroning."

VVCS-voorzitter Danny Hesp heeft het onderhoudsteam van Feyenoord een officieel certificaat overhandigd. "Deze onderscheiding werkt stimulerend. We zullen er alles aan doen om deze positie in de toekomst vast te houden." Het kunstgras van Heracles Almelo eindigde overigens onderaan de ranglijst.

In de eerste divisie was het beste veld voor Go Ahead Eagles. De mat in de Adelaarshorst stak ver boven die van de concurrentie uit. Het slechste veld was te vinden bij AGOVV in Apeldoorn. Het afgekeurde veld in het stadion Berg en Bos werd als zeer slecht beoordeeld.