Van Gaal blijft ook bij winst 'treble' trainer van Bayern

Louis van Gaal heeft na afloop van de training van vandaag verteld dat hij ook na een eventuele winst van de Champions League aan zal blijven als coach van Bayern München. Mocht de succestrainer het kunstje flikken, dan sleept hij de 'treble' binnen met de Duitse ploeg.

Eerder meldde Van Gaal, op het moment dat Bayern nog geen prijs had gewonnen, dat hij bij een eventuele winst van de 'treble' zou vertrekken uit Beieren. De voormalig trainer van Ajax en FC Barcelona zou dan geen perspectief meer zien in een langer verblijf bij Der Rekordmeister. Zelfs zijn vrouw Truus liet dit onlangs in de Duitse media nog weten, maar Van Gaal is inmiddels teruggekomen op dit besluit.

"Ik heb met veel mensen gesproken, ook met spelers en bestuursleden bij de club. En ik weet nu dat ik niet zal weggegaan. Ik dien mijn contract uit. Maar volgend seizoen zal een ander verhaal zijn", vertelde Van Gaal vandaag tegenover de aanwezige pers.

"Dit team kan echter alleen nog maar beter worden. We hebben onze top nog zeker niet bereikt. Ik heb nog nooit meegemaakt dat in mijn selectie zo'n groot percentage van de spelers in mijn voetbalfilosofie gelooft. Het is allemaal een kwestie van discipline. En discipline zit tussen je oren. Het belangrijkste is om negentig minuten lang in de teamdiscipline te blijven. Het is nog slechts een kwestie van tijd voordat we op die manier spelen."

Komende zaterdag wacht Internazionale in het Stadion Bernabéu te Madrid in de finale van de Champions League.