Ferrari-coureurs worstelen met afstelling

De Ferrari-coureurs denken dat overwinning tijdens de Grand Prix van Spanje er niet in zit. Voor zowel Fernando Alonso als zijn Braziliaanse teamgenoot Felipe Massa worstelen met de balans van de Ferrari tijdens de kwalificatie.

"Onze grip en downforce is nog niet perfect", vertelde Alonso. "Maar ook de setup was niet ideaal, dit weekend. In Q3 vonden we een mooi compromis en kwamen we dichter bij ons maximale potentieel. Hopelijk zitten we morgen in de race dichter bij de Red Bulls, onze racesnelheid is vaak wat beter."

"Als je echter een paar tienden achterstand hebt, kan je voor de overwinning vechten. Maar bij deze achterstand kan je alleen maar hopen dat je niet gedeklasseerd wordt."

Felipe Massa: "Ik had veel problemen om de juiste hoeveelheid grip te vinden in de kwalificatie, zeker in de tweede en derde sector. Ik had constant onderstuur. Gisteren had ik al door dat dit geen eenvoudig weekend zou worden en ik was ook niet zo verbaasd met onze snelheid. De Red Bulls zijn veel te snel, maar we zullen ons best doen om op een goede positie te finishen."