Del Bosque weet voor- en WK-selectie van Spanje al

Als het aan Vicente del Bosque ligt kan het WK in Zuid-Afrika nu al beginnen. De bondscoach van Spanje heeft zijn voor- en WK-selectie al in zijn hoofd zitten.

Del Bosque maakt volgende week zijn Spaanse voorselectie wereldkundig en heeft bovendien al zijn 23-man tellende keurkorps voor het WK klaarliggen. "Veel hangt af van de blessures," zegt de bondscoach, die een groot gedeelte van zijn beoogde basiself in de lappenmand ziet bivakkeren.

Fernando Torres, Andrés Iniesta, Xavi, Marcos Senna en Cesc Fàbregas staan momenteel buitenspel. Del Bosque: "We houden de ontwikkelingen goed in de gaten en maken vervolgens onze keuzes. De groep waarmee ik het wil gaan doen zit al in mijn hoofd. We hebben ons goed voorbereid en zijn bijna klaar voor het WK."

Spanje kroonde zich in 2008 tot Europees kampioen. "De basis van het team is toen al gelegd en er is geen reden om dat aan te passen. Een aantal spelers hebben zich snel aangepast, zoals Gerard Pique en Sergio Busquets," besluit de keuzeheer. "Het zal een zwaar toernooi worden, maar we hebben vertrouwen in een goede afloop."