Nieuwe getuige vuurwerkramp gehoord

Het Openbaar Ministerie gaat een nieuwe getuige horen over de vuurwerkramp in Enschede tien jaar geleden. Dat bevestigt een woordvoerder van het OM in Almelo woensdag. Kort geleden heeft een familielid van de directeur van SE Fireworks zich gemeld.

De nieuwe getuige heeft verklaard dat er op de dag van de ramp in de fabriek werd gewerkt en dat de oorzaak van de ramp een bedrijfsongeval was. Tot nu toe werd er vanuit gegaan dat de fabriek dicht was en dat de oorzaak brandstichting was. De zegsvrouw van het Openbaar Ministerie vindt het te voorbarig om te spreken van 'een nieuw onderzoek'. Volgens haar moet de getuige verder gehoord worden om te bekijken of het onderzoek naar de vuurwerkramp officieel heropend moet worden.

De afgelopen jaren zijn er meer mensen geweest die meenden doorslaggevende nieuwe informatie te hebben. De nieuwe getuige heeft een 'summiere verklaring afgelegd'. Het verder horen van de gedachten is volgens de woordvoerder een kwestie van dagen.

Zaterdag meldde RTV Oost al dat uit 'belastende verklaringen' zou blijken dat de brand die tot de vuurwerkramp leidde is ontstaan door een bedrijfsongeval en niet door brandstichting. De ramp kostte aan 23 mensen het leven.