Alonso: "Ferrari nog steeds titelfavoriet"

Fernando Alonso blijft zijn Ferrari, ondanks de sterke Red Bulls en de opmars van McLaren, zien als de titelfavoriet in de Formule 1 dit jaar. "We doen niet voor onze lol mee."

Ferrari begon het seizoen goed met een dubbelzege in Bahrein, maar nu Red Bull de betrouwbaarheid op orde lijkt te hebben en McLaren profiteerde van de problemen bij de Italianen. In de kwalificatie is Red Bull dit jaar de beste met vier polepositions. Daarachter komen de andere teams, iets wat volgens Alonso geen probleem hoeft te zijn. "We kennen de snelheid van de Red Bulls, maar in de race doen wij niet voor ze onder en kunnen we onze achterstand weer goedmaken," zei de Spanjaard tegen Corriere della Sera.

"Natuurlijk, McLaren heeft bewezen dat het een auto goed kan ontwikkelen tijdens een seizoen en dat zal dit keer niet anders zijn, maar Ferrari doet ook niet voor spek en bonen mee. Al met al beschouw ik Ferrari nog steeds als favoriet voor het WK."

Alonso zei dat rijden voor Ferrari anders is dan hij bij het tekenen van zijn contract had ingeschat. "Het is beter dan ik me had voorgesteld. Ik dacht dat ik voor het sterkste team zou komen te rijden, maar het is meer dan dat: Ferrari is een passie, een filosofie, zelfs een manier van leven. Ook ik ben daardoor bevangen."