[NHL Playoffs] Sharks op 2-0 voorsprong

De San Jose Sharks hebben zichzelf een goede dienst bewezen door ook de tweede wedstrijd in de playoffserie tegen de Detroit Red Wings te winnen. In een enerverende wedstrijd werd het 4-3 in het voordeel van de thuisploeg. Man van de wedstrijd was wederom Joe Pavelski met twee goals en een assist.

De Sharks domineerden het begin van de wedstrijd, maar kwamen wel op achterstand bij een uitbraak van Pavel Datsyuk. Hij kon alleen op goalie Evgeni Nabokov af en scoorde met een knap schot over de schouder van de Sharks-goalie. Erg lang duurde de voorsprong niet, want Joe Pavelski maakte met een hard afstandsschot gelijk in de powerplay. Anderhalve minuut later maakte Ryane Clowe er 2-1 van met een backhand schot. Pavelski gaf de pass. Toch gingen de teams rusten met een gelijke stand doordat Tomas Holmstrom van dichtbij de 2-2 scoorde.

De tweede periode golfde het spel een stuk meer op en neer, waarbij opviel dat de Red Wings de puck wat langer in de aanvalszone wisten te houden. Dit resulteerde in de 3-2 van verdediger Nicklas Lidstrom die van grote afstand wist te scoren met een schot dat op de paal leek te zijn maar in de replay toch over de doellijn bleek te zijn gegaan.

In de derde periode werden de Sharks weer wat sterker, en in de powerplay wist Joe Pavelski zijn tweede treffer van de avond te maken, wederom met een hard afstandsschot tussen de verdedigers door. Vervolgens maakte uitgerekend Joe Thornton, die vaak wordt bekritiseerd om zijn matige spel in de playoffs, de winnende treffer na twaalf minuten spelen. De assists op de laatste twee treffers kwamen van Dany Heatley, die daarmee op acht assists komt in de playoffs. Opmerkelijk, want Heatley is juist aangetrokken voor het maken van goals, iets wat hij in het reguliere seizoen veelvuldig liet zien met 39 treffers.

Red Wings-coach Mike Babcock wist wel waar de nederlaag aan lag: "We speelden tien keer shorthanded, op die manier win je geen wedstrijden. We zullen gedisciplineerder moeten spelen en minder straffen moeten pakken, maar ook beter moeten penalty-killen." Sharks-coach Todd McLellan, die twee jaar geleden nog assistent was van Babcock bij de Red Wings had nog wat complimenten over voor Thornton. "Ik denk dat we niet hoeven te twijfelen aan het zelfvertrouwen van Jumbo. Als je hem puur beoordeelt op goals en assists valt hij wellicht wat tegen, maar hij doet meer dan dat. Hij moet goed zijn in de faceoff-cirkel en spelen tegen een goede speler als Pavel Datsyuk. Bovendien moet hij penalties killen en de puck zo min mogelijk weggeven. Al met al geen makkelijke taak, maar hij heeft het grotendeels goed gedaan."