Curator verkoopt leningen DSB niet

De curatoren van DSB Bank gaan de leningenportefeuille zelf afwikkelen. Het lukt niet de portefeuille voor een gunstige prijs aan een andere bank te verkopen, schrijft het Nederlands Dagblad maandag.

De curatoren richten daarom zelf een beheersmaatschappij op voor de 150 duizend leningen en hypotheken. Het afhandelen van het faillissement gaat daardoor langer duren, maar de schuldeisers krijgen nu meer geld als de portefeuille midden in de crisis voor een slechte prijs zou worden verkocht.

Dat veel DSB-klanten zijn verleid tot een lening die ze eigenlijk niet kunnen betalen, helpt ook niet echt bij het verkopen van de portefeuille.

Door het opzetten van de beheersmaatschappij kunnen zeker tweehonderd van de 415 werknemers op het hoofdkantoor van DSB in Wognum tot volgend voorjaar blijven werken.

Curator Rutger Schimmelpenninck verwacht dat de eerste, kleine schuld in het tweede kwartaal van volgend jaar wordt afbetaald. In de krant zegt hij dat het nog zeker tien jaar gaat duren voordat het DSB-dossier kan worden gesloten.