Marine achter vrachtschip aan na aanvaring

Het marinefregat Hr. Ms. De Ruyter heeft een vrachtschip uit Malta onderzocht dat donderdagochtend een vissersboot heeft aangevaren op de Noordzee. Bij de aanvaring raakte de vissersboot zwaar beschadigd en viel een bemanningslid overboord. De drenkeling kon door collega's worden gered en maakt het goed.

Volgens de kustwacht vond de aanvaring plaats op zo'n zeventien kilometer uit de kust bij Petten. Het vrachtschip botste rond 04.45 uur met de kotter, maar voer rustig door. De bemanning verklaarde tegenover de kustwacht niets te hebben gemerkt van de botsing en de boot ook niet te hebben gezien of gehoord.

Het marinefregat ging achter het schip aan voor onderzoek en trof groene verf aan op het vrachtschip die mogelijk van de kotter komt. Het schip mag echter doorvaren naar Denemarken, maar wordt daar mogelijk nog onderworpen aan nader onderzoek.

De vissersboot kan niet meer zelfstandig varen en moet terug naar land worden gesleept. Door de botsing is een gat in de romp ontstaan, maar het lek zit boven de waterlijn en zorgt dus niet voor grote problemen.

Marine achter vrachtschip aan na aanvaring
Marine achter vrachtschip aan na aanvaring (Foto: Novum)