Ronaldinho: "Ik ga naar WK en win het"

Ronaldinho speelt het WK voor Brazilië en de Zuid-Amerikanen winnen deze zomer de wereldtitel voor de zesde keer. Dat voorspelt Ronaldinho woensdag in het Braziliaanse tijdschrift Chi.

De aanvallende middenvelder van AC Milan, die de laatste interlands niet werd opgeroepen door bondscoach Dunga, weet zeker dat hij de keuzeheer kan overtuigen hem mee te nemen naar Zuid-Afrika.

"Ik ga naar het WK en ik win het", stelt Ronaldinho onomwonden in het interview. De wereldkampioen van 2002 speelde ook op het laatste WK voor de Goddelijke Kanaries, maar sinds Dunga bondscoach is, is dat geen vanzelfsprekendheid meer. De oud-verdediger kiest er voor om het team boven de grote namen te stellen.

"Ik heb de laatste tijd wat problemen gehad bij de nationale ploeg", beseft Ronaldinho zich terdege. "Maar dat is niet mijn fout geweest. Ik kan me geen WK zonder Ronaldinho op het veld voorstellen." Om Dunga te paaien, praat de ster van AC Milan ook over het team. "Ik zal het land trots maken op het WK en, samen met mijn ploeggenoten, de beker winnen."

Of Ronaldinho ook een oproep krijgt van Dunga valt overigens nog te bezien. Ondanks dat hij bij AC Milan goed speelt, kwam hij begin april vorig jaar voor het laatst voor zijn land uit. In 87 interlands scoorde Ronaldinho daarvoor 32 keer.

Ronaldinho wil dolgraag naar het WK - Bron: Novum/AP