Buemi: "Ben extreem teleurgesteld na crash"

Sébastien Buemi beleefde vanochtend in de eerste vrije training voor de Grand Prix van China een hachelijk moment toen de wieldragers van zijn voorwielen afbraken en beide voorwielen een eigen leven gingen leiden. Zowel de Zwitser als een cameraman kwamen met de schrik vrij.

"Er valt weinig over te zeggen. Ik remde en de wielen raakten los. Dat was het. Ik heb er gelukkig niets aan overgehouden, maar ik moet wel zeggen dat ik extreem teleurgesteld ben omdat ik opnieuw de trainingen niet optimaal heb kunnen benutten," zei Buemi die de rest van de dag op Shanghai International Circuit niet meer in actie kon komen.

De rechter wieldrager brak, waarna de wielophanging rechts en meteen daarna links het ook begaven. "We hadden de oorzaak al snel gevonden, nadat we de wagen hadden teruggekregen. We hebben het probleem weten op te lossen, zodat Jaime Alguersuari veel ronden kon rijden in de middag. De wagen van Sebastien wisten we echter meer niet op tijd te repareren, doordat er ook schade was aan de versnellingsbak," zei technisch directeur Giorgio Ascanelli.

Alguersuari deed dat niet overdienstelijk, want hij sloot de dag af op een verdienstelijke achtste plaats. "Het ging lekker vandaag. Ik heb veel werk gedaan gekregen. We hebben morgen nog wel het een en ander te doen, maar ik ben tevreden over wat we tot dusver hebben bereikt."