Uitslagen Duitsland speelronde 30

Afgelopen weekend werd de dertigste speelronde in de Duitse Bundesliga afgewerkt. Hieronder de uitslagen, stand, topscorers en het programma voor volgend weekend. Een verslag van de topper tussen Bayer Leverkusen en Bayern München is hier terug te lezen.

Van Nistelrooy meteen weer belangrijk voor HSV

Hamburger SV heeft dankzij Ruud van Nistelrooy drie dure punten in de race om Europa League meegenomen uit Bochum. De ploeg won uiteindelijk met 1-2 van VfL Bochum. HSV, dat met Joris Mathijsen en Ruud van Nistelrooy in de basis begon, kwam na een kwartier spelen op voorsprong dankzij een treffer van middenvelder Tesche. Lang duurde de vreugde niet, want Dedic wist de thuisploeg snel op gelijke hoogte te zetten.

De 1-1 stand bleef lang op het scorebord en het zag er naar uit dat dit ook de eindstand zou worden. Van Nistelrooy dacht hier anders over en hij bracht HSV kort voor tijd toch op voorsprong. De punten kan de ploeg uit Hamburg goed gebruiken, want de achterstand op nummer vijf Werder Bremen blijft daardoor slechts drie punten. Plaats vijf geeft na dit seizoen recht op het spelen van Europees voetbal.

Hannover 96 verrast Schalke 04

Hannover 96 heeft afgelopen weekend uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De ploeg won thuis knap met 4-2 van nummer twee Schalke 04 en kruipt daardoor langzaam richting de veilige plaatsen. Hannover kende een droomstart van de wedstrijd, getuige de 2-0 voorsprong na een half uur spelen. Schalke-speler Westermann scoorde in eigen doel en even later scoorde Ya de 2-0.

Na rust waren de rollen compleet omgedraaid en het duurde ook niet lang of Schalke stond alweer op gelijke hoogte. Een minuut na rust scoorde Edu de aansluitingstreffer en nog geen tien minuten later wist Rakitic door middel van een penalty de gelijkmaker te scoren.

Het slotakkoord kwam toch op naam van Hannover. Balitsch wist tien minuten voor tijd de bevrijdende 3-2 te scoren en in de laatste minuut tekende Ya met zijn tweede doelpunt van de middag voor de 4-2. Schalke 04 zag Bayern Munchen dankzij de eigen nederlaag weer een punt uitlopen en Hannover zag concurrenten SC Freiburg en Hertha BSC beiden verliezen en deed daardoor uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie.