Messi: "We hebben een grote, belangrijke stap gemaakt"

Lionel Messi was in het treffen met Real Madrid weer van uitzonderlijke klasse. De Argentijn verklaarde na afloop van El Clásico (0-2) dat Barcelona vooruit moet kijken en niet te lang bij de grote zege stil moet blijven staan.

"Net als andere keren, hebben we deze keer laten zien dat we superieur kunnen zijn aan elk ander team, als we beslissen dat te doen. Dat moet je echter op het veld laten zien, zoals wij altijd zeggen", aldus Messi tegenover La Sexta TV.

Op de vraag of hij beter is dan Cristiano Ronaldo gaf de Argentijn geen antwoord. De sterspeler viel terug op de waarde van het teambelang. "Nee, Barça was superieur aan Real Madrid en daar gaat het om, de drie punten. We staan weer bovenaan en we hebben een belangrijk voordeel in het overige programma."

"We hebben nog veel wedstrijden voor de boeg. We moeten nog een paar zware uitwedstrijden spelen, maar we hebben vanavond zeker een belangrijke stap gemaakt", besluit de 22-jarige Argentijn die met Barça aan kop gaat in La Liga. De voorsprong op Real is nu drie punten.