Schoenmaker aangesteld als technisch adviseur bij ADO

Lex Schoenmaker is tot het eind van dit seizoen technisch adviseur bij ADO Den Haag, meldt Voetbal International. De oud-coach moet het interim-trainersduo Maurice Steijn en Bob Kootwijk bij gaan staan.

Schoenmaker is door Steijn gevraagd om weer aan de slag te gaan bij ADO. "Onze jonge trainer heeft gevraagd of hij zo af en toe eens bij mij terecht kan voor advies", legt de 62-jarige Hagenaar uit. "Natuurlijk was ik al als technisch adviseur bij de club betrokken, alleen nu ga ik me iets nadrukkelijker met het eerste elftal bemoeien."

De rol van Schoenmaker beperkt zich voorlopig tot het geven van advies. "Ik kom net weer bij het ziekenhuis weg voor mijn heup. Dat gaat goed, maar op het trainingsveld kom ik niet. Ik zit gewoon op mijn kantoortje op het oude Zuiderpark en zal af en toe eens met de spelers gaan praten."

ADO stelde deze week trainer Raymond Atteveld tot het eind van dit seizoen op non-actief. De coach en enkele spelers kunnen niet meer met elkaar overweg. Schoenmaker: "Het voordeel dat ik heb, is dat ik als speler en trainer al eens in een situatie als deze heb gezeten, dus kan ik met mijn ervaring iets betekenen."