David Reeves van Sony naar Capcom

David Reeves, de voormalige voorzitter van Sony Computer Entertainment Europe, treedt per 1 april in functie bij Capcom Entertainment Europe. Reeves zal moeten bijdragen aan de groei van de Japanse uitgever binnen Europa.

Reeves werkte 14 jaar bij Sony en heeft daar onder andere gezorgd voor de introductie en de groei van het merk Playstation. Onder Reeves zijn er kantoren geopend in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Elf maanden geleden vertrok Reeves bij Sony.

"Tijdens mijn tijd bij Sony heb ik een mooie relatie opgebouwd met Capcom. Ik heb altijd bewondering gehad voor de toewijding van het bedrijf om nieuwe, innovatieve titels op de markt te brengen. Het is daarom voor mij een groot genoegen om me bij deze organisatie te voegen en deel uit te maken van Capcoms toekomst", zegt Reeves.

Capcom wil zich meer richten op de westerse markt. Zo worden er samenwerkingen opgezet met Europese en Amerikaanse ontwikkelaars. Spellen als Dark Void en Bionic Commando hebben nog niet voor veel succes gezorgd, maar Street Fighter IV en Resident Evil 5 zijn paradepaardjes voor de Japanse uitgever.

David Reeves van Sony naar Capcom
David Reeves van Sony naar Capcom

Submitter:  Bron: Novum