'Ivoorkust wil met Sollied naar WK'

Guus Hiddink heeft inmiddels bedankt voor de positie van bondscoach van Ivoorkust op het WK. De Ivoriaanse voetbalbond heeft nu de oud-trainer van Real Madrid, de oud-trainer van Manchester City én de oud-trainer van sc Heerenveen op het oog.

Ivoorkust zit nog altijd zonder bondscoach en het wereldkampioenschap komt steeds dichterbij. De namen van Bernd Schuster, Mark Hughes en Trond Sollied circuleren. De opvolging van Vahid Halilhodzic blijkt lastiger dan verwacht. Voorzitter Jacques Anouma verwachtte eind februari binnen twee weken al een nieuwe bondscoach. Guus Hiddink was de voornaamste kandidaat, maar haakte af. Daarna leek Sven-Göran Eriksson de bondscoach van De Olifanten te worden.

Maar de naam van de nieuwe bondscoach is bijna een maand na het ontslag van Halidhodzic nog steeds niet bekend. De Ivoriaanse bond werkt met een shortlist, weet voetbal international. Naast Eriksson zijn Mark Hughes en Bernd Schuster nog in de race. "Ik kan Ivoorkust tijdens het WK coachen", zei Schuster. "Dat zou fantastisch zijn. De beslissing valt een dezer dagen."

Vanuit Noorwegen komt nog een andere naam naar voren. In het Noorse VG komt Bin Mohammed aan het woord. De zakenman uit Dubai zocht naar eigen zeggen namens Anouma naar geschikte kandidaten en heeft Trond Sollied aanbevolen. "De Ivoriaanse bond heeft zijn CV. Hij heeft de noodzakelijke ervaring om Ivoorkust naar succes op het WK te leiden." Sollied zit sinds zijn ontslag bij sc Heerenveen eind augustus zonder club.