Miyamoto: "De fun-factor ontbrak in 2009"

Het afgelopen jwaar was voor veel gamers toch wel een geslaagd gamejaar te noemen met top titels als Batman, Modern Warfare 2 en Uncharted 2. Toch is er één groep gamers die waarschijnlijk een beetje teleurgesteld zijn in 2009 en dat zijn de Wii-gamers. Shigeru Miyamoto van Nintendo heeft nu in een interview toegegeven dat 2009 is tegengevallen door het gebrek aan leuke games.

Volgens Miyamoto hebben ze het in 2009 slechter gedaan dan in 2008 omdat er simpelweg minder leuke games voor de Wii en DS op de markt waren.

"The fact that in 2009 we were not able to sell more than we did in 2008 was simply that in comparison, we were not able to produce fun-enough products"

Toch gaat hij niet bij de pakken neer zitten.

"There are always ups and downs in this business. As long as we create unique and unprecedented experiences with videogames, there should be nothing to worry about"

2010 lijkt dan ook een stuk beter te worden voor de Nintendo-fans met releases als Mario Galaxy 2, Metroid Other M en wellicht een aankondiging van Pikmin 3 en de volgende Zelda.

Miyamoto

Shigeru Miyamoto