Toch een Final Fantasy VII remake?

Fans vragen er al jaren om: een remake van wat misschien wel het beste deel uit de serie is. Bij elk interview met Square Enix wordt dit onderwerp weer aangesneden. En eigenlijk is het elke keer is het "Nee, te moeilijk, te veel werk". Maar er is weer een glimpje hoop om de hoofdrolspeler Cloud in een HD-game terug te zien.

Square Enix voorzitter Yoichi Wada heeft gezegd dat zijn bedrijf serieus aan het onderzoeken is of het mogelijk is om Final Fantasy VII opnieuw uit te brengen. "Op dit moment hebben we geen duidelijke richting, maar veel fans hebben ons gevraagd om een remake van Final Fantasy VII", vertelde hij onlangs op het Final Fantasy XIII launch party. "We zijn de mogelijkheden aan het onderzoeken of we het doen en als we het doen, op wat voor een platform".

Onlangs zei Motomu Toriyama, game-regisseur bij Square Enix, dat dit het deel zou zijn dat hij het liefst zou aanpassen aan de huidige mogelijkheden. Producer Yoshinori Kitase was ook echt geïnteresseerd in het project. Wada is de grote baas, dus misschien komt het er toch van.

Zit jij hier op te wachten, of wil je liever een echt nieuw deel?

Final Fantasy VII