Suárez: "Ik weet niet of ik PSV-Twente kijk"

Op de plek waar het drie jaar geleden mis ging voor Ajax in de titelrace, proberen de Amsterdammers nu hun inhaalrace extra kracht bij te zetten. Dat beseft ook Luis Suárez zich, die eerst het resultaat van PSV - FC Twente kan afwachten.

Op papier is de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk een niemendalletje voor de Amsterdammers. Toen Ajax in de lente van 2007 op bezoek ging in Waalwijk, liep de middag echter uit op een deceptie. Jan Vertonghen, destijds verhuurd aan RKC, versperde Ajax de weg naar de koppositie door een belangrijke goal te maken.

Zaterdag spelen nummer één FC Twente en nummer twee PSV tegen elkaar. "Het mooiste voor ons is als PSV wint, of eigenlijk: als FC Twente punten verliest", zegt Suárez op de website van Ajax. "Ik weet nog niet wat ik zaterdagavond ga doen. Misschien pak ik ook wel een wedstrijdje uit de Primera Division mee. Dat doe ik vaker op zaterdag. Ik geloof dat Real Madrid zaterdagavond speelt."

De achterstand op Twente bedraagt nog altijd vijf punten. Suárez: "Kampioen worden, wordt moeilijk. Het doel is daarom tweede worden. Deelnemen aan de Champions League is ook belangrijk." De Uruguayaan hoopt opnieuw beslissend te kunnen zijn tegen RKC. "Ik doe mijn best. Ook omdat ik kampioen wil worden. Maar in onze groep is niemand het belangrijkst. Of het nu Maarten, Demy of Urby is die iets zegt; iedereen luistert."

"Het doel is winnen. Daarbij is het niet belangrijk wie er scoort. Maar natuurlijk: als spits moet je scoren. Doelpunten maken me blij. Maar ik wil de ploeg altijd helpen. De ene keer is dat met een doelpunt, een andere keer met een assist. Toch is het topscorerschap mooi voor mij en mooi voor Ajax.".