'Dembélé op schaduwlijst van Chelsea'

Chelsea zal komende zomer flink investeren in de selectie. Eigenaar Roman Abramovich stelt naar verluidt 150 miljoen euro beschikbaar om de selectie te verjongen, zo meldt The Daily Mirror. Zeker is wel dat trainer Carlo Ancelotti gewoon aan zal blijven. Zijn oude club AC Milan geldt als voorbeeld hoe het niet moet.

Chelsea heeft inmidels twee lijsten gemaakt met spelers die gehaald zouden kunnen gaan worden. Op de A-lijst staan onder meer Franck Ribéry, David Villa en Fernando Torres. Zij liggen bij hun clubs nog vele jaren vast, waardoor waarschijnlijk de schaduwlijst aangesproken zal moeten worden. Daarop staan namen van onder meer Sampdoria-spits Giampaolo Pazzini, Palermo-verdediger Simon Kjær en AZ-spits Moussa Dembélé. Laatstgenoemde heeft in Alkmaar nog een contract tot medio 2011.

De zaakwaarnemer van de Belgische international, Patrick Vervoort, zijn afgelopen winter nog dat Dembélé wel toe is aan een nieuwe werkgever. "Hij wil een volgende stap zetten. Als je een bepaalde periode bij een club zit, heb je op een gegeven moment een andere omgeving nodig. Moussa is bezig aan zijn vierde seizoen in Alkmaar en dat geldt dus ook voor hem."