Illegaal gedumpt vet teistert waterzuivering

Een onbekende dumpt al jaren illegaal grote hoeveelheden vet in het riool ten noordoosten van Almelo. De lozingen zorgen volgens de politie voor ernstige storingen bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie bij de Vissedijk. Hierdoor zou het oppervlaktewater verontreinigd raken.

Het vet wordt niet voortdurend aangetroffen, maar op gezette tijden. Controleurs van het waterschap Regge en Dinkel hebben samen met de politie en controleurs van de gemeente Almelo alle bedrijven bezocht die hiervoor verantwoordelijk kunnen zijn. Tot nu toe heeft dit geen verdachte opgeleverd.

De politie vermoedt dat het vet illegaal wordt gedumpt. Dat kan bijvoorbeeld door stiekem een rioolput op de openbare weg open te maken en daar afval in te dumpen. Het gaat om vetten die moeten worden afgevoerd door gespecialiseerde bedrijven. Waarschijnlijk heeft de dumper geen zin hiervoor te betalen en neemt hij de schade voor het milieu op de koop toe.

Omdat het vet via het riool wordt gedumpt, vraagt de politie inwoners van het gebied ten noordoosten van Almelo alert te zijn op slinkse figuren die in het holst van de nacht riooldeksels van hun plaats proberen te krijgen. Mensen die iets verdachts zien, kunnen de politie bellen.