Weer pensioenoverleg werkgevers en bonden

Werkgevers en de vakbeweging proberen het alsnog eens te worden over een hervorming van de pensioenen en langer doorwerken. Dat maakten werkgeversvoorman Bernard Wientjes van VNO-NCW en FNV-voorzitter Agnes Jongerius vandaag duidelijk tijdens een bijeenkomst over de toekomst van het pensioenstelsel.

Wientjes nodigde de vakbeweging uit om voor de vorming van een nieuw kabinet tot een akkoord te komen. Maar Jongerius wilde zich niet laten vastpinnen. Werkgeversorganisaties stapten afgelopen najaar nog uit het overleg met vakbonden in de Sociaal-Economische Raad (SER) over verhoging van de AOW-leeftijd, omdat de ondernemers geen heil meer zagen in het overleg. De voorzitter van VNO-NCW ziet nu wel mogelijkheden om er met de vakbeweging uit te komen. De sociale partners zijn het volgens hem net zo oneens met de wijze waarop het kabinet mensen met zware beroepen bij een hogere AOW-leeftijd wil ontzien.

Volgens Jongerius is het eerst zaak om het eens te worden over het veiligstellen van aanvullende pensioenen, waarvoor het sparen door de vergrijzing en schokken op financiële markten steeds duurder wordt.

Opnieuw overleg hervorming pensioenen en langer doorwerken