Losada: "Hekel als spelers om hun lengte in het veld staan"

Hernán Losada wordt dit seizoen door sc Heerenveen gehuurd van het Belgische Anderlecht. De kleine middenvelder laat zich in Voetbal International uit over de lengte van spelers en de Argentijnse bondscoach Diego Maradona. 

Losada zelf is klein van stuk, 1.71 meter. De discussie over de lengte van spelers is hij beu. "Ik heb er een bloedhekel aan als spelers alleen worden opgesteld omdat ze lang zijn", is hij duidelijk. "Kijk eens naar Lionel Messi, hoe lang is hij nou? Over de hele wereld kom je dat helaas tegen. Dat coaches puur voor lengte kiezen en dat de techniek ondergeschikt wordt."

Over de Argentijnse bondscoach, Diego Maradona, is Losada weinig lovend. "Wat ik vind van onze bondscoach? Laat ik het zo zeggen: voor de voetballer Diego Maradona heb ik ongelooflijk veel respect. Maar als persoon vind ik hem, zelfs als Argentijn, niet geschikt om het nationale elftal te leiden. Hij heeft te veel fouten gemaakt in zijn leven om een voorbeeld te kunnen zijn."

Wat hij na zijn voetballoopbaan gaat doen, weet de speler van sc Heerenveen al. "Ik ga een boek schrijven over mijn voetbalervaringen. Ik heb iets gedaan wat voor heel veel Argentijnse jongens de ultieme droom is. Profvoetballer worden en ook nog in Europa spelen. Ik wil jongens vertellen waar je allemaal tegenaan loopt."