Been ontevreden over spel en kaarten Fer

Feyenoord verspeelde zondag tot ergernis van trainer Mario Been twee punten in De Kuip. ADO Den Haag hield dankzij een late treffer een punt over aan het duel.

Been was na afloop niet tevreden over zijn team en bovenal niet over Leroy Fer. De middenvelder speelde zwak en is vanwege een gele kaart geschorst voor het volgende duel tegen FC Groningen.

"Leroy pakt te veel onnodige kaarten", aldus een geërgerde Been na afloop tegen De Telegraaf. "Daar ben ik niet blij mee. Tegen ADO Den Haag was het opnieuw raak. Hij speelt de bal te ver voor zich uit en begaat daarna een overtreding."

De Rotterdammer denkt dat Fer vooral onnodige kaarten pakt omdat hij teveel met de bal aan de wandel gaat en doordraaft. "Als hij in dat soort situaties wat minder zou lopen met de bal, hoeft hij zichzelf ook niet te corrigeren. Wat dat betreft zit hij midden in een leerproces", vindt Been.

Ondanks de kritiek op het spel van Fer heeft Been nog altijd veel vertrouwen in de jonge middenvelder. "Leroy is misschien op weg naar een mooie, grote club, maar moet in zijn spel nog wel volwassen worden."