ANWB komt gewoon met reactie kilometerprijs
De ANWB komt begin april gewoon met een reactie over de kilometerprijs, ondanks de val van het kabinet. Dat heeft ANWB-directeur Guido van Woerkom gezegd. "Een vrij grote meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat het de kant op moet zoals in het wetsontwerp is vastgelegd. Dus het is de vraag of dit dossier zo gevoelig ligt dat het door het kabinet moet worden stopgezet", zegt hij.
De ANWB heeft een enquête gehouden onder leden en niet-leden op de eigen website over de voorgenomen kilometerheffing van minister Camiel Eurlings (Verkeer en Waterstaat).
Van Woerkom is niet blij met de val van het kabinet. "Erg handig in deze tijd is het natuurlijk niet." Hij verwacht wel dat allerlei geplande besluiten over bijvoorbeeld wegverbreding gewoon doorgaan, maar dat lange tijd onduidelijk zal blijven hoe invulling wordt gegeven aan geplande bezuinigingen.
En daarmee bedoel ik dus niet dat het NOG duurder moet worden. Integendeel. We betalen hier al veels te veel aan het autorijden.
Overigens ben ook ik tegen de kilometerheffing hoor.
Volgens mij is een vlaktax de meest eerlijke oplossing waardoor we praktisch alle belastingen af kunnen schaffen.
Hell, maak bijstand een lening, net als stufi!
Wegenbelasting zit grotendeels al in de accijns van de brandstof verwerkt. Rij je meer (of onzuiniger), dan betaal je dus ook meer. En zelfs met die wegenbelasting in de brandstofprijs verwerkt, zijn de duitsers veel minder kwijt aan hun brandstof dan wij hier in NL. Kun je nagaan hoe we hier al uitgezogen worden
En met name over dat laatste heb ik nou zo m'n twijfels....
[-== Arch Linux ==-]
De enige reden waarom ze dit wilden invoeren, was om straks het verlies van het BPM te kunnen compenseren (wat afgeschaft moet worden door de EU regels) met nieuwe inkomsten. Heel sneaky, en wederom dus een leugen die ze ons probeerden te voeren.
Ik ben veel benieuwder naar wat de anwb van de missie in Uruzgan vindt.
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
Nu betaal ik 192 euro wegenbelasting per jaar en rijd een auto uit 96. BPM afschrijving is te verwaarlozen. Met rekeningrijden wordt dit 20.000km x 3,3 cent = 660 euro. En deze heffing per kilometer zal ieder jaar gaan stijgen.
TEL UIT JE WINST!
Deze overheid had gewoon dat Hong Kong systeem (octopus) 1 op 1 moeten overnemen, inclusief de productie van die krengen, en het ook GRROT moeten invoeren, oftewel als nieuwe chipkaart die je naast het OV ook voor je gewone kleine aankopen kunt gebruiken, en die je overal gratis kunt opwaarderen.
In Hong Kong is het PERFECT. In Nederland wilden we het weer eens op 'onze' manier doen. Tja...(!)
Ik snap niet waarom die beslissing genomen is, maar ik hoop dat degenen die die beslissing genomen hebben, nooit meer de mogelijkheid krijgen om meer van dit soort belangrijke beslissingen te nemen, want het zijn idioten.
get yourself a car and ride it on the wind
get yourself a car and drive it all alone
get yourself a car and ride it on the wind yea
Hoe zit dat trouwens met Belgie? Is daar de diesel ook duurder dan in NL? Of gelijk/goedkoper?
Tsjechië hetzelfde, je betaalt iets van 28 kronen per liter. Wat neerkomt op ¤1,09
get yourself a car and ride it on the wind
get yourself a car and drive it all alone
get yourself a car and ride it on the wind yea
Blijkbaar had het moeite met het euroteken van Glijdt_licht's quote.
Ach, nog een paar jaar en we gaan naar ons werk in onze vliegende schotels waar je als brandstof een flesje water ingooit
We betalen al meer dan genoeg als automobilisten.
Wegenbelasting, BPM, Accijns, enz... Alles bij elkaar een bedrag van tussen de 13 en 17,5 miljard Euro per jaar.
En nu wil Eurlings ons wijs maken dat dat hele bedrag (+- 15 miljard) helemaal terug vloeit naar wegen en mobiliteit? Ik dacht het toch niet.
De uitgaven van de overheid aan verkeersvoorzieningen bedroegen in 2007 5,8 miljard. Dit zijn uitgaven aan het hoofdwegennet, regionale en lokale infrastructuur maar ook mega-projecten. Mega-projecten zoals de Betuwelijn en de HSL kostten in 2007 maar liefst 2,3 miljard.
Over de inkomsten door verkeersboetes maar te zwijgen.
Voor de staat leveren de bekeuringen een fiks bedrag op, dit was in 2007 een half miljard euro.
Je denkt toch niet dat de overheid zich dit geld door de neus laat boren, door een verslindend project als km heffing? De opbrengsten moeten wel minimaal gelijk blijven.
En wie gaat dat betalen?? Als je dacht dat dat alleen door de automobilisten opgebracht moet worden, droom dan maar lekker verder.
Hier gaan alle Nederlanders extra voor betalen, door in het leven roepen van nieuwe (CO2 gerelateerde belastingen) en het verhogen van bestaande belastingen en/of verkeersboetes.
Het geld moet natuurlijk wel blijven stromen en het liefst richting de staatskas. Onze staat is verslaafd, verslaafd aan belastinggeld. En gedraagt zich als een junk die steeds meer drugs nodig heeft om zijn roes te krijgen.
http://www.onderweginfo.nl/sitemanager.asp?pid=230
De gemiddelde Nederlander zal dan evenveel blijven betalen, de zondagsrijder veel minder (want waarom zal die meebetalen aan de slijtage van de wegen waar ie amper op rijdt), en de zakelijke rijders meer (maar die worden door de baas wel gecompenseerd, of zullen iets minder gaan rijden (het doel)).
Ik zei al in mijn eerste post dat we hier al veels te veel betalen aan het autorijden, en dat die kosten gewoon omlaag moeten.
Wat ik bedoel te zeggen is, dat tolwegen ook niets oplossen. We betalen al zoveel voor onze mobiliteit. Met dat geld kunnen we alle problemen oplossen mbt de files. Het geld wordt momenteel gebruikt voor andere zaken dan het oplossen van de files. Het moet toch mogelijk zijn om de doorstroming te bevorderen met al die miljarden die jaarlijks binnenkomen. Waarom de automobilisten en vervoerders straffen? Zijn zij niet de spil van onze economie? We zijn nu eenmaal afhankelijk van het transport.
En voor het milieu hoeven we het ook niet te doen (dit was ook een argument voor de km heffing), immers de trend naar schonere en zuinigere auto's / vrachtwagens is al gezet. Het is een kwestie van tijd voordat alle auto's 0-emissie zijn.
Zijn we in Nederland echt niet meer creatiever, dan alleen de mensen maar laten betalen, voor iets dat voor veel mensen een noodzaak is om hun beroep te kunnen uitoefenen?
Kom met een echte oplossing. We hebben onze naam hoog te houden op gebied van weg en waterbouw. En voor 15 miljard per jaar, moeten we toch een paar knappe koppen vinden, die hier iets mee kunnen.
[ Bericht gewijzigd door Maximus.Proximus op zaterdag 20 februari 2010 @ 16:29 ]
Het kabinet heeft het veel te druk met het megalomaan krampachtig vasthouden aan hun glorieuze functie in de kamer (ook wel zelfverrijking genoemd) en het vullen van de schatkist over de rug van automobilisten zonder met iets constructiefs te komen of iets te doen met constructieve ideeën.
Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken