Yildirim en FC Oss komen contract overeen

FC Oss is bijzonder verheugd te kunnen mededelen dat Uğur Yildirim voor de rest van het seizoen onder contract staat bij de Ossenaren. Vorige week is de rechtervleugel aanvaller begonnen aan een korte trainingsstage bij de club.

Zowel Yildirim als FC Oss kwamen tot de conclusie dat zij graag samen verder willen. FC Oss en de Turk hebben een akkoord bereikt over de inhoud van het contract. De speler dient nog vrijgegeven te worden door de Turkse bond en als deze formaliteiten snel worden afgewerkt dan is de voormalig wereldkampioen vrijetrapschieten aanstaande maandag inzetbaar in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport.

Yildirim, Nederlandse nationaliteit en geboren op 8 mei 1982 in Apeldoorn, begon zijn profcarrière bij Go Ahead Eagles. Daar speelde hij van 2000-2004 in 119 wedstrijden waarin hij 44 doelpunten maakte. Zij volgende club werd SC Heerenveen. Bij de Friezen kwam hij uit in 83 wedstrijden waarin hij 12 keer scoorde.

De Nederlandse speler met Turkse ouders kwam in die tijd ook eenmaal uit voor het Nederlands elftal. Vervolgens vertrok hij naar Turkije en kwam uit voor Gaziantepspor, Sivasspor en zijn laatste club was Kasımpasa SK . Aangezien Yildirim zonder contract zat had is het mogelijk om buiten de transferperiode de overstap naar FC Oss te maken. De technisch begaafde speler gaat spelen in een shirt met rugnummer 32.

Submitter:  Bron: FOK!sport