Wolves bestraft voor opstellen B-team

Wolverhampton Wanderers moet een boete betalen van bijna dertigduizend euro. Dat heeft het bestuur van de Engelse Premier League vandaag bekendgemaakt. Wolves-trainer Mick McCarthey stelde in december afgelopen jaar een B-team op in de uitwedstrijd tegen Manchester United en dat is in strijd met de regels.

Wolverhampton zorgde op 12 december voor een stunt door met 1-0 bij Tottenham Hotspur te winnen. Voor de ontmoeting met Manchester wijzigde McCarthey drie dagen later zijn team op maar liefst tien plaatsen. Alleen doelman Marcus Hahnemann bleef staan. De Wolves verloren op Old Trafford kansloos met 3-0.

McCarthey wilde zijn spelers rust gunnen met het oog op de belangrijke wedstrijd tegen Burnley, die op 20 december met 2-0 werd gewonnen. Volgens de Premier League worden de concurrenten van Manchester op deze wijze benadeeld en is dat ontoelaatbaar. "Elke andere club die in de toekomst zo te werk gaat, moet rekening houden met een sanctie."

De huidige nummer zestien van de Premier League gaat niet tegen de straf in beroep, maar is het er niet mee eens. "Ik vraag me af hoe ze kijken naar het rotatiebeleid bij de topclubs", vraagt Wolves-voorzitter Jez Moxy zich af. "Daar staat bijna elke week weer een compleet andere ploeg in het veld."

Wolves bestraft voor opstellen B-team
Wolves bestraft voor opstellen B-team (Foto: Novum)