Massa: "Heidfeld hoort op de F1-grid te staan"

Felipe Massa heeft toegegeven dat het voor hem een verrassing was dat zijn voormalige Sauber-teamgenoot Nick Heidfeld dit jaar geen racestoeltje in de Formule 1 heeft bemachtigd. De 32-jarige Duitser moet genoegen nemen met de reserverol bij Mercedes Grand Prix achter de vaste rijders Nico Rosberg en Michael Schumacher.

"Waarom heeft niemand Heidfeld een goed stoeltje aangeboden? Als ik naar het veld voor 2010 kijk, dan had Nick in de Formule 1 moeten rijden en geen reservecoureur moeten zijn." zei Massa in Blick. De laatste vier jaar reed de Duitser voor BMW Sauber, maar kwam daar niet in aanmerking voor een nieuw contract. Hij zette zijn zinnen afgelopen winter op het tweede stoetje bij Mercedes, maar toen Michael Schumacher in beeld kwam was de kans voor Heidfeld verkeken. Hij heeft naar verluidt onder meer een stoeltje bij Lotus F1 er voor laten lopen.

Auto Motor und Sport had vorige week een interview met Heidfeld. "Ik heb nooit gezegd dat Sauber een alternatief was waar ik maar met mijn hand hoefde te zwaaien om een nieuw contract te krijgen. Mijn focus lag op een stoeltje bij een topteam. Er zijn verschillende redenen waarom het niet zoals gepland ging, sommige zijn duidelijk, sommige niet. Ik had een erg goede kans bij McLaren en ook bij Mercedes, maar daarna gebeurden er dingen die buiten mijn bereik lagen. Toen ik met McLaren sprak was ik er bijvoorbeeld van overtuigd dat Button bij Brawn zou blijven," zei de Duitser.