Sibon: "Super voor Everse en ons dat het zo uitpakt"

Sc Heerenveen wist gisteravond op eigen veld onder leiding van de nieuwe trainer Jan Everse met 2-0 te winnen van FC Utrecht. Gerald Sibon verzorgde beide doelpunten, terwijl hij er meer had kunnen maken. De vreugde van de overwinning overheerst echter.

Sibon was erg opgelucht. "Ik denk dat we gespeeld hebben zoals we wilden. Heel agressief in het begin. We wilden graag op voorsprong komen en dat is gelukt. Vanuit een gesloten organisatie deelden we speldenprikjes uit. Utrecht was niet sterk, ook al kregen ze wel wat kansen."

De afgelopen week was roerig in Heerenveen. "Het is heel vervelend wat er allemaal is gebeurd. De club voert natuurlijk een bepaald beleid", vervolgde Sibon tegen de NOS. "We zijn dit niet gewend, ook de stand op de ranglijst niet. Het was een moeilijke week. Er is veel gesproken en een hoop gezegd. Er zijn keuzes gemaakt en we moeten nu door. Iedereen is daarvan doordrongen. Nu moeten we veel punten gaan halen en het seizoen behoorlijk afsluiten."

"We hebben van de week besproken wat wij van de situatie vonden. Later heeft Jan de Jonge besloten om zich terug te trekken", aldus Sibon. Jan Everse werd aangetrokken als vervanger. "Hij heeft geobserveerd en voor zover mogelijk een eigen inbreng gehad. Het is super voor hem en ons dat het zo uitpakt. We gaan zien hoe de hand van Everse zich gaat roeren."