Comeback McCoy op 37-jarige leeftijd

Op 37-jarige leeftijd maakt Garry McCoy zijn rentree in de MotoGP. Hij tekent een tweejarige deal bij het nieuwe FB Corse team. Hij reed in 2006 voor het laatst in de MotoGP en reed in 2009 voor Triumph in de World Supersport, waarmee hij tweemaal op het podium belandde.

Australiër McCoy gaf toe verbaasd te zijn over hoe alles uiteindelijk uitpakte. "Het is toch een kleine shock voor mij. Toen ik met de WSB meereed had ik altijd nog het idee dat ik nog een kans zou krijgen op het GP paddock," vertelde hij aan Motorcycle News. "Maar ik moet toegeven dat ik had verwacht dat dat in de Moto2 zou zijn, niet in de MotoGP."

"Vorige week kwamen de gesprekken tussen het team en mij serieus op gang toen duidelijk werd dat John Hopkins niet voor ze zou gaan rijden. Ik wilde een deal voor twee jaar en het team stemde daar mee in. Als je met een nieuwe machine begint heb je niet genoeg aan één jaar en ik wilde niet na één jaar al afscheid nemen op een moment dat het mogelijk is voor het team om iets te bereiken."

McCoy begon in 1992 zijn carrière in de 125cc en stapte in 1998 over naar de 250cc. Hij won de eerste race van het seizoen 2000 in Zuid-Afrika en won dat seizoen nog twee races. Dat jaar werd hij vijfde in het kampioenschap.