Mercedes: "W01 nog niet snel genoeg"

Mercedes Grand Prix heeft toegegeven dat de MGP W01 nog niet snel genoeg is. De bolide is een doorontwikkeling van de BGP001 waar Brawn GP vorig jaar beide wereldtitels in de Formule 1 mee won. Daarnaast bleek de auto bij de eerste test in Valencia nog niet geheel betrouwbaar te zijn.

"Ik denk dat we een beetje achter liggen," zei Michael Schumacher maandag al tegen Bild. Op de tijdenlijst prijkte de naam van Schumi na drie dagen testen in Valencia slechts op plaats zeven. "Ik denk niet dat we gelijk liggen met de snelsten of er al klaar voor zijn om de eerste race te winnen, maar dat is niet belangrijk. Wat wel belangrijk is om vanaf het begin veel punten te pakken en daarna de auto goed door te ontwikkelen."

Bij de W01 moesten deze week al verschillende uitlaatstukken vervangen worden en de dag van Schumacher eindigde gisteren voortijdig vanwege een hydraulisch lek. Daarnaast was de bolide nog niet in balans. "We zijn niet zo snel als de Ferrari's en ook Lewis Hamilton was snel, dus het lijkt er op dat we wat werk te doen hebben," zei teambaas Ross Brawn.