Hiddink lijkt serieuze kandidaat voor Noord-Korea

Het blijft gissen waar de toekomst van Guus Hiddink gaat liggen. Zijn rol als bondscoach van Rusland lijkt te zijn uitgespeeld, maar de Varssevelder hoeft niet stil te zitten. Noord-Korea wil met Hiddink graag naar het WK.

Noord-Korea polste Hiddink al na diens uitschakeling voor het WK in Zuid-Afrika. Met Rusland verloor de oefenmeester in de play-offs van de Slovenen. Destijds ging Hiddink niet in op de avances van de Noord-Koreanen. "Guus zat er op dat moment helemaal doorheen", vertelt zijn zaakwaarnemer Cees van Nieuwenhuizen in het AD. "Bovendien vond hij het niet netjes. Het was samen uit, samen thuis."

Tijdens het WK van 2002 loodste Hiddink Zuid-Korea naar de halve finale van het WK. Wellicht dat een overstap naar Noord-Korea als verraad kan worden gezien. "Bijna het tegendeel", weet Van Nieuwenhuizen. "De bevolking van Noord- en Zuid-Korea gunt elkaar het beste."

De kans is zeer groot dat er onder de nieuwe bondsvoorzitter een nieuwe bondscoach komt, lijkt Hiddink op zoek te moeten naar een andere baan. "Maar één ding is zeker: de voetballerij is nog niet van Guus Hiddink af. De kater is verwerkt en de strijdlust terug."