Van Gaal licht geblesseerd na vreugdedans

Louis van Gaal had vanmiddag moeite om zichzelf onder controle te houden. Arjen Robben scoorde op zeer fraaie wijze het derde doelpunt van Bayern München, waardoor de ploeg van Werder Bremen wist te winnen.

De trainer van de club uit Beieren was door het dolle heen en wilde de treffer met Robben vieren. In zijn enthousiasme struikelde de oefenmeester en liep daarbij een lichte blessure op. De doelpuntmaker besloot vervolgens om bovenop Van Gaal te springen. "De manier waarop we mijn doelpunt vierden, zal er wel een beetje bizar uit hebben gezien," grapte de gevierde man. "We waren allebei gewoon erg blij."

Van Gaal hield aan zijn opvallende vreugdedans een bebloede vinger over en keerde na het korte feestje terug op de bank. Na afloop van de wedstrijd liet de trainer weten zeer gespannen te zijn geweest. "We speelden zeer goed, maar maakten de kansen niet af. Daardoor bleven we op de bank erg in spanning."

"We hadden met elkaar misschien wel tien keer kunnen scoren, ik heb zelf ook veel kansen gemist. Uiteindelijk ging de moeilijkste bal van allemaal er wel in", vulde Robben zijn coach aan.