Heitinga krijgt concurrentie van Senderos

Everton heeft de Zwitser Philippe Senderos overgenomen van Arsenal. De robuuste mandekker was overbodig bij de Gunners en wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van de Londense ploeg. Senderos moet bij Everton de concurrentie met John Heitinga aangaan voor een positie in het centrum van de defensie.

Everton heeft onder meer Celtic, Galatasaray en VfL Wolfsburg afgetroefd in de strijd om de Zwitsers international. Senderos verkoos de ploeg van David Moyes boven de andere geïnteresseerden, omdat hij in de Premier League wil blijven spelen.

The Toffees laten op de officiële website weten de verdediger tot het einde van het seizoen over te nemen van Arsenal. Senderos heeft in Londen een aflopend contract. Everton heeft de mogelijkheid de de Zwitser komende zomer transfervrij over te nemen.

De 24-jarige Senderos werd afgelopen zomer ook al in verband gebracht met een vertrek naar Everton, maar die vond geen doorgang. Bij Arsenal werd dit seizoen geen beroep gedaan op de diensten van de Zwitser, waarop manager Arséne Wenger besloot de mandekker van de hand te doen. Senderos speelde 64 competitieduels voor Arsenal en werd vorig seizoen nog uitgeleend aan AC Milan.