Du Chatinier: "Wordt heet avondje in Kerkrade"

FC Utrecht treft zaterdagavond Roda JC in Kerkrade. De Limburgers verloren eerder deze week ongelukkig van PSV. FC Utrecht-trainer Ton du Chatinier was onder de indruk van de verliezende ploeg. De Domstedelingen kampen met wat twijfelgevallen voor zaterdagavond. Jacob Mulenga speelt zeker niet mee. De aanvaller van Zambia speelt maandagavond in de kwartfinale van de Afrika Cup tegen Nigeria. "Ik heb Nigeria een premie uitgeloofd om de wedstrijd te winnen", grapte Du Chatinier die zijn fysiek sterke spits graag terug wil.

De Utrechters hebben het traditioneel moeilijk in Kerkrade. "Het wordt daar een heet avondje. De eerste helft van Roda JC tegen PSV was erg goed. Ze hebben een goed team en we weten wat ons te wachten staat. Het wordt zeker geen makkelijke avond en dat moet ook tot de groep doordringen. Dit is een erg belangrijke pot."

Tegen de toppers speelt Utrecht dit seizoen erg sterk. De minderen goden leveren vaak meer problemen op. "Maar ik vind dit geen mindere tegenstander", counterde Du Chatinier tijdens het persmoment van vrijdagmiddag. "Ja op papier, maar dat is bestemd voor de prullenbak. We moeten er nu duizend procent voor gaan en van eigen kracht uitgaan. Tegen PSV heeft Roda laten zien veel loopvermogen te hebben en goed te zijn in omschakelmomenten. Dit wordt geen eitje."