Kessler droeg geen helm bij val

Wielrenner Matthias Kessler liep een schedelbreuk op bij een val omdat hij geen helm droeg. Dat bevestigden zijn vader Karlheinz en broer Andreas. Dat meldt Cyclingnews. Kessler probeerde donderdag tijdens een trainingsrit op Mallorca een plotseling overstekende kat te ontwijken en crashte met zijn hoofd tegen een muur.

De 30-jarige Kessler liep een schedelbreuk op en werd geopereerd om bloedproppen uit zijn hersenen te verwijderen. Zijn artsen brachten hem in een kunstmatig coma om het herstel te bevorderen.

"De doktoren zijn vol vertrouwen dat hij er bovenop komt", liet vader Karlheinz Kessler door de Duitse krant Nürnberger Nachrichten optekenen. Spaanse bronnen van Cyclingnews meldden echter dat de toestand van de Duitser nog altijd kritiek is.

Kessler zat tot juli vorig jaar een tweejarige dopingschorsing uit. Hij plande volgens zijn vader dit jaar zijn comeback. De oud-renner van Telekom en Astana had nog geen nieuwe ploeg gevonden. Wel werd hij in het geruchtencircuit met verschillende teams in verband gebracht.