[Afrika Cup] Uitslagen Poule A

Vandaag was het de beurt aan de landen uit poule A om hun tweede wedstrijd in de Afrika Cup te spelen. Mali nam het op tegen Algerije, terwijl thuisland Angola af moest rekenen met Malawi.

Mali - Algerije

Waar Mali in de eerste groepswedstrijd spectaculair met 4-4 gelijkspeelde tegen het gastland Angola was het Algerije dat verrassend met 3-0 klop kreeg van Malawi. De Adelaars traden aan met Seydou Keita en Momo Sissoko in de basis, maar lieten Frederic Kanoute verrassend buiten de basis. Deze topspelers konden niet verhinderen dat Mali een lastige eerste helft tegen Les Fennecs speelde en het was Algerije dat vlak voor rust door een goal van Rafik Halliche op voorsprong kwam. Doelman Soumalia Diakite tastte behoorlijk mis na een kopbal uit een vrije trap.

Op het moeilijk bespeelbare veld bleef in de tweede helft Algerije de gevaarlijkere ploeg. Mali had moeite met het spel van hun tegenstanders en de 0-2 was dan ook dichterbij dan de gelijkmaker. Ondanks een slotoffensief bleef de 0-1 stand na 90 minuten op de borden staan. Hierdoor heeft Algerije nog alle kans op het bereiken van de volgende ronde, terwijl Mali afhankelijk is van de resultaten van de andere ploegen.

Angola - Malawi

Thuisland Angola wilde zich in de tweede wedstrijd niet weer het kaas van het brood laten eten en begon voortvarend tegen Malawi. Manucho was in de beginfase enkele malen gevaarlijk, terwijl aan de andere kant Peter Wadabwa met een hakballetje Carlos Fernandez tot een redding dwong. Kort voor rust was Flávio namens Angola gevaarlijk, maar hij kreeg de bal er niet in.

Vlak na rust wist de spits een voorzet van Djalma Campos wel op waarde te schatten en werd het 1-0 voor Palancas Negras. Balverlies van Malawi zorgde er voor dat Manucho alleen voor de keeper kwam te staan en een snelle 2-0 voorsprong aan kon tekenen. Invaller Mantorras was via een vrije trap nog dicht bij de 3-0, maar daar bleef het dan ook bij. Hierdoor gaat Angola aan de leiding in poule A met vier punten, voor Malawi dat op drie staat.